17/8/07

INTERIORS D'UNA SAMSONITEla meva vocació d'escaparatista frustrat està sortint a la superficie (efectivament hi ha vocacions frustrades per a tot). la meva habitació ara mateix no té res a envejar a qualsevol aparador d'uns grans magatzems en plena temporada de rebaixes en tèxtil i parament de la llar. estic repassant la llista de tot el que he de ficar dins la maleta i per tal d'evitar operacions d'última hora d'alt risc estratègic (descobrir que he deixat les sabates fora de la maleta un cop a dins ja no hi ha espai ni per a posar-hi una aspirina) o altres més pròpies d'una il·lustració d'escher (que les claus del candau amb el que acabes d'assegurar la cremallera de la maleta estan dins la maleta la cremallera de la qual acabes d'assegurar amb un candau), porto una bona estona comprovant com ho puc fer quebre tot a dins (secundari) i que hi hagi espai per a tot el que pugui comprar allà (primordial).

la maleta queda tal com segueix:

dos texans llargs (uns bastant nous i els altres bastant desgastats; aquests darrers corro el perill que em deixin tirat si faig moviments extrems, com ara muntar en dromedari o perseguir l'eva pel bazar perquè ha trobat alguna ganga, però m'hi arriscaré)
uns texans pirates (per aquells moments en que es fagi patent i real que a egipte la temperatura mitja d'aquest mes és de 42 graus, quan segur que l'únic que em vindrà de gust llavors serà anar despullat pel carrer)
sis samarretes màniga curta, vuit boxers i sis parells de mitjons (dotze dies de viatge i temperatures esperpèntiques poden convertir qualsevol peça de roba bruta dins una maleta en una arma mortal, motiu pel qual hem decidit fer bugades al lavabo del vaixell i de l'hotel; ja m'imagino les cares de les dones de fer feina de l'hotel de mega-luxe a el cairo quan vegin la nostra colecció de roba estesa a la barra de la cortina de la dutxa)
tres samarretes màniga llarga (a la guia diu que per a les nits fresques, però potser cal considerar que, així com fa dos anys a reykjavik vam descobrir que l'estiu islandès és l'equivalent d'un suau hivern mediterrani, potser les nits fresques d'egipte son l'equivalent als dies calurosos d'albacete...)
un parell de bambes (per a fer interminables caminades per les ciutats a mig asfaltar)
unes xancles (per a fer interminables caminades pel desert a mig asfaltar)
un banyador i una tovallola (bàsicament per a la piscina, lo de robar tovalloles de l'hotel tenia gràcia quan anaves a l'institut i a més els hotels, conscients de la quantitat de tovalloles que els desapareixen darrerament, treuen el més florit de la seva producció tèxtil: unes tovalloles que ni les que es fan servir per eixugar els cabells tenyits de lila de les iaies a les perrruqueries)
una gorra (encara no m'he acostumat a portar-la, em sento estrany amb ella, no hi ha model de gorra que em senti bé: amb algunes em sento un aspirant a rapper de segona categoria de la mtv que compensa l'ínfim tamany de la seva genitalitat amb l'excés de tamany de la visera, i amb les altres em sento com un yuppie de la gran ciutat que puja el cap de setmana al poble a pescar i que de sobte té accent de l'interior)
un respall de dents i un tub de pasta (la guia insisteix a no oblidar rentar-nos les dents amb aigua envasada, quin nivell, com seguim així em netejaré la cara amb perrier... i així m'estalvio l'exfoliant)
una pastilla de sabó, xampú, crema hidratant, protector solar, espuma d'afaitar i maquineta (el nivell de pols, contaminació i sol a el cairo és tal que una sessió d'higiene es pot convertir en una obra de restauració renaixentista)
el dni i el passaport (he decidit anar a la policia tan bon punt torni a dir que els he perdut: només pensar que durant quatre anys més he d'ensenyar la mateixa foto...)
els diners (tenim les despeses dels primers set dies cobertes o sigui que farem un intensiu a la capital basat en el regateig més descarat: directament em penso llençar a per les espècies al bazar i alguna cosa d'artesania, la resta serà per a litres de té a la menta i un allau de shwarmes i falafels)
l'ipod i el carregador (actualment està a la meitat de la seva capacitat i al contador diu que hi ha música per aproximadament 4 dies o sigui que crec que vaig ben assortit... de totes formes quina millor forma d'aillar-se dels cants des dels minarets a les tantes de la matinada que els cascs de l'ipod?)
el mòbil i el carregador (mai he acabat d'entendre això de les tarifes roaming però tinc presents les clatellades de movistar cada vegada que he sortit a l'estranger i he intercanviat quatre síl.labes amb algú de casa, per tant aplico la tarifa de mínims: si no dic res es que tot està bé... total, si ens segresten uns xiïtes o ens acorralen uns camells salvatges tampoc crec que ens deixin fer una trucadeta)
la càmera i el carregador de piles (dotze dies de viatge i una mitja de trenta fotos per dia equival a una petita fortuna en revelats i àlbum de fotos... )
la guia (l'eva es fan de les guies visuals d'el país-aguilar i jo de les lonely planet, durant el viatge a penes les mirem, però aquests dies en les estem estudiant com si hi haguessin oposicions al respecte... a l'eva li agraden les que tenen dibuixets perquè així li fan spoilers de les instal.lacions abans d'entrar-hi i a mi m'agraden les revenjes satíriques que els autors de les guies tenen contra llocs i/o restaurants que no els han agradat)
els bitllets i talonaris (activen la meva vena obsessivo-compulsiva, necessito assegurar-me vint vegades que no els he oblidat a casa, millor adonar-se'n a mitja autopista que arribar davant del mostrador amb cara de no s'ho creurà però resulta que...)
medicaments varis (bàsicament per prevenir indigestions i fer front a una mena de tos polar patrocinada per empreses d'aire acondicionat capaces de generar estampes insòlites com veure un autobús amb els vidres entelats mentre a fora es poden fregir ous damunt l'asfalt... la guia diu que els preservatius locals són poc fiables, ja us ho diré, si es dóna el cas)
un parell de llibres (preferiblement que estigui a punt d'acabar-los, no em veig capaç de començar històries noves estant de viatge, només de finalitzar-les).

ja estic a punt per marxar. tot i que em consta que tindrem connexió a internet durant el viatge he decidit no fer-la servir. determinades històries es quedaran obertes aquests dies, potser amb la llum del desert les percebré diferents, potser menjant dàtils al fishawi's coffehouse se'm faran més dolces. altres assumptes es tancaran il·lusòriament mentre sigui fora però m'esperaran a l'aeroport per donar-me la benvinguda tan bon punt torni. i potser algunes d'aquestes històries es perdran pels meandres del nil, flotant primer, enfonsant-se lentament després fins trobar-se amb anubis...

mentre no se'm perdi la maleta, em puc donar per satisfet. la resta, ja es veurà. crònica del viatge a la tornada.

23 comentarios:

Mrs. G dijo...

No te lo vas a creer, yo hace 10 minutos finalicé mi maleta asi que tu post me ha venido de FABULA! lo leí y repasé que todo lo que mencionas está adentro. Yo tmb. mañana me voy de viaje. No se te olvida el protector solar?
Me reí mucho con lo de comprobar los billetes y el pasaporte. Yo los dejo en la entrada de mi casa y en el taxi lo reviso 4 veces. No olvides las tarjetas de crédito "nunca salga sin ella"
Si vas a un hotel de lujo igual no necesitas shampoo y esas cosas que os dejan en pequeños potecitos en el baño.

Bueno querido, que DISFRUTES MUCHO! y ven con una maleta cargada de recuerdos para que lo cuentes. Ah! y ten cuidado con los tios de los camellos que dicen que les gusta estafar a los guiris

Petonets i bones vacances!

àlex dijo...

mrs. g: feliz viaje para ti tambien. he estado pensando lo que dices del champú y tal, pero me arriesgaré de todas formas a llevarme mi herbal essences fruit fusion, a saber qué vidal sasoon al extracto de pelo de camello tienen por ahi. total, luego cuando esté ahí lo probaré todo, como un niño pequeño... un besote.

@ELBLOGDERIPLEY dijo...

INTERIORES DE UNA SAMSONITE (Ripley le quita un poco de trabajo al ángel anónimo-traductor.- Espero que no se enfade-. Primer párrafo)
(Encara que no soc jo, el treurè un poquet de feina al teu angel anònim):

"Mi vocación de escaparatista frustrado, está saliendo a la superficie (efectivamente, hay vocaciones frustradas para todo). Mi habitación, ahora mismo, no tiene nada que envidiar a las estanterías de unos grandes almacenes en plena temporada de rebajas, en textil y menaje del hogar. Estoy repasando la lista de todo lo que tengo que meter dentro de la maleta, con tal de evitar operaciones de última hora de "alto riesgo estratégico" (descubrir que me dejé las zapatillas fuera de la maleta, una vez que dentro ya no queda espacio ni para meter una aspirina). U otras operaciones más propias de una ilustración de Escher (que las llaves del candado con el que acabas de asegurar la cremallera de la maleta, están dentro de la maleta, cuya cremallera acabas de cerrar con el candado). Llevo un buen rato, comprobando como puedo hacer que todo quepa dentro (secundario), y que quede espacio para todo lo que pueda comprar allí (primordial).
La maleta queda como sigue:"

Un petonet al traductor, si respira amb la calor i un petonet a tu,i bon viatge, rei.

@ELBLOGDERIPLEY dijo...

Bueno, va, traduzco la mitad de la maleta:-)
LA MALETA QUEDA COMO SIGUE....
"Dos Vaqueros largos (unos bastante nuevos y otros bastante desgastados. Con los últimos, corro el peligro de que me dejen tirado, si hago movimientos extremos, como ahora montar en camello o perseguir a Eva por el bazar porque ha encontrado alguna ganga, pero me arriesgaré.
Unos vaqueros pirata (para aquéllos momentos en los que se haga patente y real que en Egipto, la temperatura media de este mes es de 42 grados, cuando seguro que lo único que me apetecerá entonces, será ir desnudo por la calle).
Seis camisetas de manga corta, ocho boxers y seis pares de calcetines (doce días de viaje y temperaturas esperpénticas, pueden convertir cualquier prenda de ropa sucia dentro de la maleta en un arma mortífera, motivo por el cual hemos decidido hacer pequeñas coladas en el lavabo del barco y del hotel: Ya imagino las caras de las mujeres de la limpieza del hotel de Mega-lujo en El Cairo, cuando vean nuestra colección de ropa tendida en la barra de la cortina de la ducha.
Tres camisetas de manga larga (en la Guía dice que "para las noches frescas", pero puede ser que seriamente haya que considerar que, así como en Reykjavik descubrimos que el verano islandés es el equivalente a un suave invierno mediterráneo, puede que las noches frescas de Egipto, sean el equivalente a los días más calurosos de Albacete...)

duendecillo traductor dijo...

un par de bambas (para hacer interminables caminatas por las ciudades a medio asfaltar)

unas chanclas (para hacer interminables caminatas por el desierto a medio asfaltar)

un bañador y una toalla (básicamente para la piscina, lo de robar toallas del hotel tenía gràcia cuando ibas al instituto y además los hoteles, conscientes de la cantidad de toallas que les desaparecen últimamente, sacan lo más florido de su producción textil: unas toallas que ni las que se hacen servir para secar los cabellos teñidos de lila de las yayas en las peluquerías)

una gorra (todavía no me he acostumbrado a llevarla, me siento estraño con ella, no hay modelo de gorra que me siente bien: con algunas me siento un aspirante a rapper de segunda categoría de la mtv que compensa el ínfimo tamaño de su genitalidad con el exceso de tamaño de la visera, y con las otras me siento como un yuppie de la gran ciudad que sube el fin de semana al pueblo a pescar y que de repente tiene accento del interior)

un cepillo de dientes y un tubo de pasta (la guia insiste en no olvidar cepillarnos los dientes con agua envasada, qué nivel!, como sigamos así me limpiaré la cara con perrier... y así me ahorro el exfoliante)

una pastilla de jabón, champú, crema hidratante, protector solar, espuma de afeitar y maquinilla (el nivel de polvo, contaminación y sol en el cairo es tal que una sesión de higiene puede convertirse en una obra de restauración renacentista)
el dni i el pasaporte (he decidido ir a la policia nada más vuelva para decir que los he perdido: solo pensar que durante cuatro años más tengo que enseñar la misma foto...)

el dinero (tenemos los gastos de los primeros siete días cubiertos o sea que haremos un intensivo en la capital basado en el regateo más descarado: directamente me pienso lanzar a por las especias en el bazar y alguna cosa de artesanía, el resto será para litros de té a la menta y una avalancha de shwarmas y falafeles)

el ipod y el cargador (actualmente está a la mitad de su capacidad y en el contador dice que hay música para aproximadamente 4 días o sea que creo que voy bien surtido... de todas maneras, ¿qué mejor forma de aislarse de los cantos desde los minaretes a las tantas de la madrugada que los cascos del ipod?)

el móvil y el cargador (nunca he terminado de entender esto de las tarifas roaming pero tengo presentes los collejones de movistar cada vez que he salido al estranjero y he intercanviado cuatro sílabas con alguien de casa, por lo tanto aplico la tarifa de mínimso: si no digo nada es que todo está bien... total, si nos secuestran unos chiítas o nos acorralan unos camellos salvajes tampoco creo que nos dejen hacer una llamadita)

la cámara y el cargador de pilas (doce días de viaje y una media de treinta fotos por día equivale a una pequeña fortuna en revelados y álbumes de fotos...)

la guía (eva es fan de las guías visuales de el país-aguilar y yo de las lonely planet, durante el viaje a penas las miramos, pero estos días nos las estamos estudiando como si hubieran oposiciones al respecto... a eva le gustan las que tienen dibujitos porqué así le hacen spoilers de las instalaciones antes de entrar en ellas y a mi me gustan las venganzas satíricas que los autores de las guías tienen contra sitios y/o restaurantes que no les han gustado)

los billetes y talonarios (activan mi vena obsesivo-compulsiva, necesito asegurarme veinte veces que no las he olvidado en casa, mejor darme cuenta en mitad de la autopista que llegar delante del mostrador con cara de "no se lo va a creer pero resulta que...")

medicamentos varios (básicamente para prevenir indigestiones y hacer frente a una especie de tos polar patrocinada por empresas de aire acondicionado capaces de generar estampas insólitas como ver un autobús con los cristales empañados mientras fuera se pueden freir huevos encima del asfalto... la guía dice que los preservativos locales son poco fiables, ya os lo diré, si se da el caso)

un par de libros (preferiblemente que esté a punto de acabarlos, no me veo capaz de emepzar historias nuevas estando de viaje, solo de finalizarlas).

ya estoy a punto para irme. aunque me consta que tendremos connexión a internet durante el viaje he decidido no hacerla servir. determinadas historias se quedaran abiertas estos días, quizás con la luz del desierto las percibiré diferentes, quizás cominedo dátiles en el fishawi's coffehouse se me haran más dulces. otros asuntos se cerraran ilusoriamente mientras esté fuera pero me esperaran en el aeropuerto para darme la bienvengida nada más regrese. y quizás algunas de estas historias se perderan por los meandros del nilo, flotando primero, hundiéndose lentamente después hasta encontrarse con anubis...

mientras no se pierda mi maleta, me puedo dar por satisfecho. el resto, ya se verá. crónica del viaje a la vuelta.

àlex dijo...

ripley: gracias por esa traducción a medias. me voy el lunes a primera hora. ahora mismo, cuando quiero vestirme, no se que está en la maleta, qué en el armario y qué en el cesto de la ropa sucia. ya ves tu qué quebraderos de cabeza tengo encima... un besote.

àlex dijo...

duendecillo traductor: seas quien seas veo que te has tomado en serio lo del cuento de los duendes que ayudaban al zapatero, solo espero que no te termine dando demsiado trabajo y te canses. ya ves que hoy ripley te ha quitado la mitad del trabajo. y se que no solo tu traduces, romina a veces tambien lo hace. gracias por tu mitad.

Dani dijo...

Hola xiquet!! Quina enveja poder preparar la maleta.... jo la puc preparar... pero no hem motiva per anar a menjarme un entrepà en algun banc del parc que tinc devant del pis -_-" Enfin... jo aprofitaré el 30 de novembre si tot va bé :_) Escoltam una cosa, se que si us acorralen els camells no us deixaran trucar, pero coño, hazles una foto con el mobil que eso no tiene desperdicio!!

Per cert, l'Eva ha de estar amb la vena spoilera hasta amb els viatges?? Aquesta noia te un problema!!! (Por cierto, ya hablaremos eva ya...) En fin macu, que disfruteu, i ben fet lo de no mirar internet per vacances, fes un parentesis ben merescut! (tot i que et trobarem a faltar ja ho saps) Un muerdo

tibu

PD: Donde se compran los duendecillos estos?? :P

@ELBLOGDERIPLEY dijo...

Bueno, yo creo que los "duendecillos traductores", el Àlex los tiene y ya está. No pregunteu massa, millor, i a mes a mes son gratuits:-)(Com ho fa? Com ho aconsegueix? ahhhh...!:-).
Que te lo pases muy bien en el viaje, y nada de dejarte secuestrar ni nada, de nada de eso, ni nada de "Babeles" ni de "cosetes d'aquestes eh!"
Con ganas ya de que vuelvas, para léerte y todavía no te has ido: pásalo genial y con calma todo: lo del agua, haz caso (soy algo hipocondríaco).
Pues también tengo una Samsonite y eso, y creo que me pasaría lo mismo, y que más o menos llevaría lo mismo:-)
Anda, termina esa maleta, Reina mora! que sino no te vamos a dejar irte.
(Perdona que cuando me quedaba un poco más de la mitad traduciéndote, me dormí, el duendecillo anonimo, como quiera que sea, siempre se lleva la feina grossa, el pobret...pero también a los duendecillos, si hace calor hay que ayudarles:-)
Un petonet, rei. Hasta la vuelta, y sigue todas las indicaciones de la Guía. Estaré pendiente como una mamá.
Petonets.

àlex dijo...

tibu: en tunez en el 91 vi a un camello bebiendo coca cola asines que si nos encontramos a unos camellos caníbales te digo yo que hago un reportaje que ni el national geographic ese!
per cert,l'eva ja està més tranquila, que ja m'he acabat el harry potter i ja el podem revisar de dalt a baix. nada un dia de estos te ajuntamos y hacemos un akelarre potteril.
lo de los duendecillos traductores no se a on s'aconsegueixen. el problema és que tampoc sé com mantenir-los (¿habrá que dejarles alfalfa y una manzana como a los reyes?).
cuida't maku.
un muerdo nel cuello.
p.d: i no et preocupis pel camell de tunez, a pesar que un pogués pensar en denunciar a la protectora d'animals, vam descobrir que la coca cola que li donaven era light con lo que ya nos quedamos tan tranquilos, porqué al camello no le saldrian micheniles ni nada.

àlex dijo...

ripley: procuraré no dejarme secuestrar ni nada de eso, alegaré en mi defensa que tu me lo has pedido y que tengo un blog y un duendecillo que mantener. aunque claro que si me secuestra una horda de hombres atractivos sedientos la cosa puede variar ligeramente.
un besote

vakunet dijo...

buff!
com molen els teus posts :O
ja me mirat totes les cançons que em vas dir!
Tunnel mola :D
Que vagi mol be el viatge ^^
A la maleta hi falta una Nintendo DS :P
ptoooo

àlex dijo...

vakunet: em va molar el nostre sopar l'altre dia. en repetim un altre ben aviat, però sense que tornin a passar sis mesos com aquesta vegdaa. em va encatar aquesta teoria teva que correlaciona negativament el nivell de vida sexual amb el nivell de freakisme del personal. ahir amb l'eva comentavem que ser freakie i tenir una vida sexualment activa deu ser l'hostia. a veure si ho aconsegueixes. perquè t'agraden les noies, que si no...
tunnel és molt bona. lo de la nintendo ds, mira, ja saps que jo amb la ps2 vaig servit. pel viatge en tinc prou amb dos llibres i l'ipod, a més l'eva em proporciona hores d'entreteniment i no l'haig de carregar ni res. (és mutuu, no et pensis). apa, fins aviat.
pd: el nou single de bloc party és, precisament, hunting for witches. ;)

yonosoyHillary dijo...

Son les 4 de la matinada, el meu vol surt a les 17h i encara no he fet la maleta, utilitzaré el teu post com ajuda i guia.

Fa molts anys que ja no faig llistes, es inútil, passava hores pensant en les coses que havia d'endur-me i al final sempre trobava a faltar aquella samarreta, aquells pantalons, les piles....i el que més rabia em feia és que eren a la llista, però no a la maleta.

Antoni dijo...

Joer, tant de bo fos capaç de preveure com tu que he de dur dins la maleta. Jo sóc d'aquells d'últimissim minut, i així em va...aix.

Bon viatge i a gaudir molt, que segur ho faràs i ens explicaràs.

Una abraçada!

sylvergalaxy dijo...

Quina sort fer una maleta.
Jo la tinc aqui, quina mandra desfer-la....
Gaudeix molt de les teves vacance i no et preoupis si et falta qualsevol cosa.... no hi ha res imprescindible.
Saludets.

yunzapito dijo...

Bueno, como dice ripley que no te secuestren, y si lo hacen pon tus condiciones, acceso a internet, que te dejen el Ipod, que te dejen ver Desperate Housewives y muchas más cosas interesantes que pasaran en Septiembre/Octubre.

Espero que lo estés pasando muy bien. Cuando te escribo esto ya debes estar en Egipto.

Me han hecho mucha gracia algunas cosas, las guías del país aguilar, se las tengo prohibidas a mi santo desde hace tiempo. Me he vuelto un poco snob y desde hace unos años solo compramos las Lonely Planet.

Te esperamos aquí para que nos cuentes todo (lo que quieras) a la vuelta.

NeFRuTi dijo...

Eiiiiii,
m'apunto al akelarre potteril!!
;)
Quan tornis d'aquest meravellós Egipte, hi haurà moltes persones esperant-te , però en especial un parell per fer un cafetó, o dos.. :)

àlex dijo...

hillary: ja he tornat. jo finalment aquesta vegada em vag deixar els medicaments i el tercer dia de viatge me'l vaig passar sencer a l'habitació amb una insolació estupenda i una descomposició florida. ja ho dius tu, l'utilitat de les llistes és relativa.

àlex dijo...

antoni: he gaudit moltissim i com pots llegir en algun altre comentari, lo de les llistes està molt bé a nivell formal però cal efectivament posar dins la maleta tot el que has anotat amb cura a la lista. si es que...

àlex dijo...

sylver: totalment d'acord. ara que ja he tornat he descobert que m'hagués anat millor si hagués oblidat bona part de les coses aquí. espero que el teu viatge per japó hagi estat tan intens com pintava al teu blog. tinc moltissimes ganes d'ana al japó. quan finalment em decideixi em fas una guia virtual. un petó.

àlex dijo...

yunzapito: si es que eres de los mios hasta para las guías. la lonely de egipto podria estar mas currada, pero que le vamos a hacer. ahora aun me estoy situando. prometo colgar mas de un post sobre el viaje cuando se me pase la morriña. un besote.

àlex dijo...

nefruti: pues avisada serás de cuando tan magno acontecimiento suceda. he pensat molt en vosaltres a egipte, sobretot en en jordi. quin país... café ya mismo para ponernos al dia, o mejor un te a la menta. un petó pels dos, guapos!