11/8/07

DJl'home del temps ha anunciat que no hi haurà lluna i, potser per aquest motiu, al xiringuito a on punxo aquesta nit amb els meltselectors i un amic seu hi han col.locat un enorme globus de paper il.luminat. la resta de claror prové d'algunes torxes enceses i espelmes que emeten una llum difuminada damunt les taules i de fons, intermitent, pixelada, la badia. jo ja m'he tret les sandàlies a mig camí, la sorra freda fins als turmells, la bossa amb els cds a l'altra mà. ens repartim els torns per a punxar i jo em quedo amb el segon. en jan i jo hem escollit la mateixa cançó del mateix cd per posar-la com a darrera peça del nostre set i ens mirem riguent i pensant que hem treballat massa temps junts, tant que fins i tot coincidim en minuciositats com aquesta.

mentre la música comença a sonar (guitarres elèctriques, distorsió i ritmes als que la radio-fòrmula no ens te acostumats, a no ser que sintonitzis dials específics) vaig mirant el mòbil per veure si algú dels meus m'ha enviat un missatge diguent que s'han perdut i han acabat a un camí secundari, encallats en la sorra, a les fosques sense la llum de lluna. un grup de turistes del camping proper arriba i es dispersa damunt la sorra, uns sota la jaima, uns altres a les taules més allunyades, uns tombats directament damunt de tovalloles i uns altres s'acosten fins l'aigua. veig l'eva passar davant meu, la reconec pel dors daurat de la jaqueta que es va comprar a londres. mentre ens fem dos petons em diu que ve caminant des de l'altre xiringuito i que per la platja s'ha trobat parelles muntant-s'ho aprofitant l'absència de llum. just quan m'ho explica, una parella emergeix de la foscor amb les mans entrellaçades, un somriure suat a la cara, els cabells despentinats i sorra dins les butxaques dels pantalons i l'eva i jo ens descollonem mentre fem un glop de cervesa.

em toca punxar a mi just quan els altres comencen a arribar. mentre estic preparant el primer cd els braços de la romina m'agafen desprevingut per darrera. uns petons ràpids i un "seieu per allà que comença la funció". punxar em resulta fàcil, instintiu. identificar les bases rítmiques de les cançons i determinar quina pot anar a continuació de l'altra ve inscrit al meu codi genètic, si es que hem arribat a aquest grau d'especialització en el desenvolupament. en jan em fa d'assessor tècnic de la taula de mescles durant les primeres peces i es va a buscar una jaqueta vermella que es va comprar per pocs euros a frança. mentre em pregunto si soc l'únic en tota la platja que no tinc fred, m'adono que la llum de les espelmes coreografia la música i el raspar de les onades s'afegeix a les melodies com un sampler més. ja tenim truc de màgia.

a mesura que l'intensitat de la música augmenta, veig que algunes mans damunt les taules repiquetejen i que alguns dels que estan de peu (sostenint una cervesa, un cigarret o una insinuació) han començat a moure's seguint el ritme. en aquest moment em dono per satisfet: he aconseguit posar banda sonora a aquest precís instant de les seves vides. un rastafari em demana si punxarem reggaeton... i jo em miro la cigarreta que te entre els dits groguencs, donant per entès que són les substàncies del cigarret les que el fan parlar perquè crec que no ha escoltat bé el que hem estat punxant fins ara. el paio em fa la senyal de la pau i se'n torna feliç cap a la barra. l'oriol s'acosta i ens fem dos petons, ell s'ha afaitat des d'ahir i jo no. em diu que li agrada el que està sonant, que potser li hauré de gravar un cd i tot. em diu que ja havia estat en un xiringuito així i riguem pensant que, fins i tot amb això, ens estem globalitzant, que quan un munta un local així al contracte hi deu haver estipulat que s'han de portar rastes, servir menjar macrobiòtic i tenir portaespelemes d'ikea damunt les taules. també em diu que avui ha començat la pluja d'estels i penso que la lluna s'ha retirat educadament a propòsit per a que la puguem veure millor. l'oriol fa un moviment similar al de la lluna quan arriben l'anna i en xavi, que han vingut mig adomits a la platja per abraçar-me i tornar de nou cap al llit. arribo al final de la meva part punxant el tema que compartiem amb en jan, que ja torna a ser al meu costat.

recullo els cds que s'han anat amuntegant damunt la taula i noto que la bossa s'ha empapat d'humitat. a la taula, la romina, la mavi, la susanna, l'oriol i l'eva m'esperen. sembla ser que la susanna va guanyant dos a zero en la competició de veure estels que passen i demanar desitjos. em demano una clara com a recompensa i riguem i xerrem dels primers dies de vacances. em ve de gust acostar-me al mar, una bassa de quitrà negre en la qual només destaca l'escuma de les crestes de les onades ocasionals. enfonso els peus dins la sorra tova. respiro. tremolo.
passen les onades. passen els estels. passen les cançons d'en jan.

la sessió: mientras caen las hojas - austintv / it will find you - maps / all my friends - lcd soundsystem / heart of hearts - !!! / das spiegel - the chemical brothers / don't stop now - lemon jelly / some velvet morning - primal scream / d.a.n.c.e. - justice / circuit breaker - röyksopp / santa cruz - fatboy slim / drop - cornelius / girl that speaks no words - infadels / on - bloc party.

15 comentarios:

Dani dijo...

joder que envidia... hem sap greu no haver pogut venir, ens vam liar a parlar amb la sandra a la devessa... però feia falta. De la pròxima no passa, enveja que hem donen tots els assistents! Un muerdo.

tibu
(quiero otro capuccino de caramelo)

Anónimo dijo...

el hombre del tiempo ha anunciado que no habrá luna y, quizás por este motivo, en el chiringuito donde pincho esta noche con los meltselectors y un amigo suyo han colocado un enorme globo de papel iluminado. el resto de claridad proviene de algunas antorchas encendidas y velas que emiten una luz difuminada encima de las mesas y de fondo, intermitente, pixelada, la bahía. yo ya me he quitado las sandalias a medio camino, la arena fría hasta los tobillos, la bolsa con los cds en la otra mano. nos repartimos los turnos para pinchar y yo me quedo con el segundo. jan y yo hemos escogido la misma canción del mismo cd para ponerla como la última pieza de nuestro set y nos miramos riendo y pensando que hemos trabajado demasiado tiempo juntos, tanto que incluso coincidimos en minuciosidades como esta.

mientras la música empieza a sonar (guitarras eléctricas, distorsión y ritmos a los que la radio-fòrmula no nos tiene acostumbrados a no ser que sintonices diales específicos) voy mirando el móvil para ver si algunos de los míos me ha enviado un mensaje diciendo que se han perdido y han acabado en un camino secundario, atascados en la arena, a oscuras sin luz de luna. un grupo de turistas de un camping próximo llega y se dispersa por la arena, unos bajo la jaima, otros en las mesas más alejadas, unos tumbados directamente encima de toallas y otros se acercan hasta el agua. veo a eva pasar delante mío, la reconozco por el dorso dorado de la chaqueta que se compró en londres. mientras nos damos dos besos me dice que viene andando desde el otro chiringuito y que por la playa se ha encontrado parejas montándoselo aprovechando la ausencia de luz. justo cuando me lo explica, una pareja emerge de la oscuridad con las manos entrelazadas, una sonrisa sudada en la cara, el pelo despeinado y arena en los bolsillos de los pantalones y eva y yo nos descojonamos mientras damos un sorbo de cerveza.

me toca pinchar justo cuando los otros empiezan a llegar. mientras estoy preparando el primer cd, los brazos de romina me cogen desprevenido por detrás. unos besos rápidos y un "sentaos por ahí que empieza la función". pinchar me resulta fácil, instintivo. identificar las bases rítmicas de las canciones y determinar cuál puede ir a continuación de la otra viene inscrito en mi código genético, si es que hemos llegado a este grado de especialización en el desarrollo. jan me hace de asesor técnico de la mesa de mezclas durante las primeras piezas y se va a buscar una chaqueta roja que se compró por pocos euros en francia. mientras me pregunto si soy el único en toda la playa que no tiene frío, me doy cuenta que la luz de las velas coreografía la música y el raspar de las olas se añade a las melodías como un sampler más. ya tenemos truco de magia.

a medida que la intensidad de la música aumenta, veo que algunas manos encima de las mesas repiquetean y que algunos de los que estan de pie (sosteniendo una cerveza, un cigarrillo o una insinuación) han empezado a moverse siguiendo el ritmo. en este momento me doy por satisfecho: he conseguido poner banda sonora a este preciso instante de sus vidas. un rastafari me pide si pincharemos reggaeton... y yo me miro el cigarrillo que tiene entre los dedos amarillentos, dando por entendido que son las substancias del cigarrillo las que lo hacen hablar porqué creo que no ha escuchado bien lo que hemos estado pinchando hasta ahora. el tipo me hace el señal de la paz y se vuelve feliz hacia la barra. oriol se acerca y nos damos dos besos, el se ha afeitado desde ayer y yo no. me dice que le gusta lo que está sonando, que quizás le tendré que grabar un cd y todo. me dice que ya había estado en un chiringuito así y reímos pensando que, hasta en esto, nos estamos globalizando, que cuando uno monta un local así en el contrato debe estar estipulado que se tienen que llevar rastas, servir comida macrobiótica y tener portavelas de ikea encima de las mesas. también me dice que hoy ha empezado la lluvia de estrellas y pienso que la luna se ha retirado educadamente a propósito para que la podamos ver mejor. oriol hace un movimiento similar al de la luna cuando llegan anna y xavi, que han venido medio dormidos a la playa para abrazarme y volver de nuevo a la cama. llego al final de mi parte pinchando el tema que compartíamos con jan, que ya vuelve a estar a mi lado.

recojo los cds que se han ido amontonando encima de la mesa y noto que la bolsa se ha empapado de humedad. en la mesa, romina, mavi, susanna, oriol y eva me esperan. parece ser que susanna va ganando dos a cero en la competición de ver estrellas que pasan y pedir deseos. me pido una clara como recompensa y reímos y hablamos de los primeros días de vacaciones. me viene bien acercarme al mar, un charco de alquitran negro en el cual solo destaca la espuma de las crestas de las olas ocasionales. hundo los pies en la arena mullida. respiro. tiemblo.

pasan las olas. pasan las estrellas. pasan las canciones de jan.

la sesión: mientras caen las hojas - austintv / it will find you - maps / all my friends - lcd soundsystem / heart of hearts - !!! / das spiegel - the chemical brothers / don't stop now - lemon jelly / some velvet morning - primal scream / santa cruz - fatboy slim / drop - cornelius / girl that speaks no words - infadels / on - bloc party

àlex dijo...

tibu: bueno, jo, quan vaig veure que eren les 2 i no havies aparegut ja em vaig pensar que no vindries. l'eva es va quedar amb ganes de poder xerrar de ja saps què i jo amb ganes de veure't a pesar de la sessió freakie maratoniana que vam tenir per la tarda. en fin, capuccino de caramel a la tornada.

un muerdo (en el cuello, que se te gustan, truhan)

Dani dijo...

Per cert, rellegint el post, al passar la mirada sobre "he aconseguit posar banda sonora a aquest precís instant de les seves vides.", m'he recordat de la de vegades que t'hauré dit això, i te torno a donar un milió de gràcies per fer-ho. La sensació de anar per el carrer i veure com la gent es movia al compàs de la teva música... De fet, tot en aquesta vida es deu moure al ritme d'alguna o altra música, no? Almenys, això espero. Merci naltre cop. Se muerdo.

tibu
(Com ho saps que al cuello duele! :) )
(Sona Das Spiegel, The chemical brothers)

Antoni dijo...

Renoi, no tenia ni idea que punxaves! A més bona música en un ambient del tot conciliador.
Si algun dia t'animes a fer públic on punxaràs, ja tens un espectador.
Una abraçada!

àlex dijo...

tibu: es cert que m'ho has dit moltes vegades i vaig pensar en tu quan veia a la gent moure's inconscientment mentres jo punxava. jo et retorno el milió de gràcies per seguir-me donant motius per voler-te posar banda sonora. i si, jo també crec que tot ena questa vida es mou a un ritme particular.
otro muerdo.

àlex dijo...

antoni: aquesta vegada no ho vaig voler fer públic perquè tocavem a un xiringuito una mica d'estranquis, però de cara a altres sessions ja ho faré saber a través del blog. merci per l'interès.
una abraçada.

@ELBLOGDERIPLEY dijo...

Ja deia jo que traduir "meltselectors" hi era com una cosa impossible-impossible com un d'aquets Post que "a mi me dan, hijo a veces".
Punxo fatal, fatal, ho vaig fer unes poques de vegades, i fatal ("Son onades, secrets d'amor que ara et pertanyen").
Tambè a mi m'agraden molt els Oriols:-)...
Una llastima que el temps, tan punyetero, sigui com es. Qui estiguès a la platja, amb les torxes i tal...
Con lo fácil que estaba yo, tumbado ahí en la playa, escuchando tu música, hay que jorobarse:-)
Un petonet, rei.

àlex dijo...

ripley: no et pensis, que no soc cap especialista, simplement hi tinc una certa facilitat. habrá más sesiones, habrá más veranos y antorchas y toallas en las que tumbarte. ara no ens haviem conegut, a saber en la propera, quan ja haguem agafat el tr... bueno, ja saps què vull dir.

NeFRuTi dijo...

Alexííliu!!

Hem vist el teu mail massa tard..., i no vam poder assistir... cosa que ens fa morir de ràbia ja que tenim moltes ganes de veure’t, i hauríem compartit amb tu, allò que tant t’agrada a prop d’aquet mar sempre tan especial.

t’estimem Àlex!

(Núria + Jordi)

yunzapito dijo...

Suena como un sitio idílico.

A veces cuando describes una situación o un lugar, dan ganas de ir allí. Otras veces sientes que ni siquiera hace falta, porque lo describes con tanta pasión (o al menos es lo que yo siento al leerlo) que es como si estuviera allí.

Me alegra ver que conozco algunas cosas de las que pinchaste.

àlex dijo...

nuri+jordi: a mi també m'hagués gradat que apareixessiu por ahi, què hi farem! sé que esteu bastant enfeinats, un pajarillo con gafas de pasta negra, perilla y cuatro letras (dame una T, dame una I, dame una B, dame una U) m'ho ha xivatat. a veure si quan recuperem els ritmes aconseguim localitzar-nos.
un petonàs enorme per tu, nuri.
un petonàs enorme pe tu, jordi.

àlex dijo...

yunzapito: sé que te pirran los lcd soundsystem y los !!!. lo creas o no, me acordé de los conciertos que te has tragado este año mientras pinchaba (un hilillo de baba envidiosa cayéndome por la barbilla ahí). un besote.

Mrs. G dijo...

Como dice nuestro querido Yunza: tienes una gran capacidad de descripción en tus narraciones. Hiciste que por un momento asistiera al chiringuito, incluso me dio frío! Muy buena narrativa, ya veo que además de saber combinar música, lo haces también con las palabras

Me encanaría seguirte leyendo, por lo que: no dejes de escribir!

àlex dijo...

mrs. g: bienvenida seas a mi mesa de mezclas de música y palabras. tu relato sobre el "amor fraternal" me animó a escribirte, asi que yo tambien te animo a que no dejes de hacerlo.