26/10/06

A+X

atenent a les peticions del sempre honorable públic penjo el discurs del casament:

quanta felicitat poden ocasionar dues lletres? una simple s i una simple i. un simple .

fa aproximadament mig any, mentres jo provo per primera vegada el que es fer de disc-jockey, asseguts tots a una taula i rodejats de petites espelmes que procuren no lluir gaire per no restar-vos un protagonisme merescut, ens mireu als ulls i deixant tres eterns segons de silenci enllaceu les vostres mans mentres ens digueu que el proper mes d’octubre penseu respondre afirmativament a una pregunta formulada davant un altar.

i tot i que alguns ja ho havien previst, escoltar-vos-ho dir suposa tota una altra història. una història que lliga records i estones compartides i ens proposa a tots un nou camí. i, a risc de posar-me generacional, penso en aquest que us heu dit i en tots els s que hem compartit durant aquests, com a mínim, dotze anys amb vosaltres.

començant pel que ens va fer conèixer, un “, pots seure a la taula del meu costat” a l’institut, seguit d’un “, podriem sortir a pendre alguna cosa a la plaça del sol” i solidificant-se més tard, suposo pel fred amb el que ens trobariem, amb un “, anem a praga de viatge d’estudis”. i després de respondre incontables s a en xavi cada vegada que ens proposava un acudit per fer més lleugeres les setze hores de bus” l’anna ens diu “, en xavi té alguna cosa interessant…” i poc temps més tard, amb la pols a les bambes típica de les barraques, als voltants d’un vint-i-vuit d’abril per ser mes concrets, ens digueu “, sortim junts” i nosaltres us contestem “, ja era hora…”

i acabem l’institut amb un “, hem aprovat selectivitat” i un més triunfal encara “, pots entrar a la carrera per la qual t’havies matriculat”. i a mi per la part que em toca amb en xavi ens uneix un “, podríem compartir pis d’estudiants” i així és durant anys d’universitat en els quals nosaltres responem a en xavi amb un quan ens pregunta “hi ha res de tall per dinar?” i l’anna pronuncia s a barcelona que la porten a lituània un estiu i a nosaltres a conèixer begudes d’europa de l’est tan bon punt torna.

i a partir d’aquí la vida prèm l’accelerador i després que la secretària de la facultat li digui a en xavi que “, tens tots els crèdits necessaris per obtenir el títol” l’anna desapareix pràcticament durant un any i l‘únic que li sentim a dir es “, estic tipa d’estudiar pel mir”. i quan tot passa i digueu als vostres pares “, marxem definitivament” us adoneu que a pesar que és complicat trobar una feina del que has estudiat i, més encara, quatre parets a les que poder anomenar “casa” vosaltres esteu experimentant un més profund i interessant, un “, em comprometo amb tu” i un “, vull acompanyar-te” i un “, veus els meus defectes i les meves virtuts i per això mateix t’estimo i et respecto, per tot el que ets i el que fas de mi quan estem junts”.

i de fet m’adono que a pesar que ja no ens veiem com abans perquè “, som diferents i tenim formes diferents de viure la vida” us sento a prop, us hi sentim i m’adono que no importen els s que m’hagi oblidat ni tots aquells altres s que us esperen a partir d’ara i que us canviaran la vida; el que importa es que en aquest instant i davant tots nosaltres, mares, pares, avis, germans, oncles, cosins i amics us acabeu de dir el més important.

us estimo. us estimem. gràcies per fer-nos tan feliços.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Oléee!!! Molt maco, sí senyor!!!







Xpi

Anónimo dijo...

Rei!! Tens l'habilitat de fer-me plorar sempre. Si a sobre conegués en Xavi i l'Anna ja seria la bomba!!

Queden 38 dies!! Ueeeeeeeeeee.

Rrrrrrr.